iulie 16

Realism si echilibru

Management

0  comments

Te salut,

Este interesant de observat ca, atunci cand reusim consideram ca noi suntem cauza, iar cand lucrurile merg prost sau rezultatele nu sunt pe masura asteptarilor, dam vina pe context sau pe alte persoane.

Adica, succesele sunt datorate abilitatilor si inteligentei noastre, iar esecurile apar din vina altora sau din cauze externe nefavorabile.

Unde este adevarul? Este benefic acest mod de a vedea lucrurile?

Uitam adesea ca reusitele se datoreaza atat calitatilor personale cat si mediului in care am crescut, familiei, capacitatii parintilor de a ne sustine, liceului sau facultatii absolvite, cercului de prieteni, situatiei economice a parintilor nostri, norocului si multor altor factori.

Ne amintim mai greu ca insuccesul poate avea ca si cauze: scaderea atentiei, timpul insuficient alocat, lipsa perseverentei sau a cunostintelor, incapacitatea noastra de a performa in acel domeniu, indisciplina, capacitatea scazuta de efort, dezinteresul, care, chiar in doze mici, pot compromite rezultatul.
Poate ca un comportament echilibrat ar presupune:

  • sa apreciem si contributia altora atunci cand avem succes
  • sa ne intrebam daca nu e cazul sa luam viata mai in serios si sa “punem osul la treaba” atunci cand lucrurile merg prost

Te provoc sa rezervi 5 minute in agenda ta foarte aglomerata si sa te gandesti ce ai putea face pentru a te simti mai bine cu tine si cu viata ta.

Poate ca dupa aceasta introspectie o sa ai doua liste, una cu oameni carora sa le multumesti si situatii pentru care sa fii recunoscator, iar cealalta cu ceea ce ai de facut pentru a-ti creste sansele de reusita si atunci cand contextul nu iti este foarte favorabil.

Spor!

About the author 

Eliade Rotariu

You may also like

Din cauză de BOSS – Inducția angajaților din firma ta

Din cauză de BOSS – Inducția angajaților din firma ta

Copilul, joaca și businessul

Copilul, joaca și businessul

Calea de la STIU la FAC – 3 Pasi simpli prin care sa eviti amanarea

Calea de la STIU la FAC – 3 Pasi simpli prin care sa eviti amanarea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Subscribe to our newsletter now!