ianuarie 20

O lume aproape perfecta

Blog, Management

2  comments

Va mai amintiti rolurile unui manager, in viziunea lui Fayol? POCCC – Planificare , Organizare, Conducere, Coordonare si Control. Unul din elementele rolului managerial de Conducere era reprezentat de puterea exemplului personal. Managerul da tonul – este dovedit faptul ca modul in care se comporta angajatii este determinat in primul rand de comportamentul managerilor sai. Astfel, nu poti pretinde punctualitate in actiuni daca tu ti-ai facut din a intarzia un atu al pozitiei manageriale.

Regulile nu sunt complicate, insa necesita angajament personal si consecventa in aplicare:

1. Respecta-ti cuvantul, chiar daca faci eforturi pentru a reusi. Mai bine nu promite deoarece o data pierduta increderea echipei, e mult mai greu sa o recastigi. Invata sa iti cunosti limitele si nu iti asuma mai mult decat stii ca vei face.

2. Evita ambiguitatile. Fii clar, specific si obiectiv in comunicarea cu ceilalti.

3. Fa ceea ce trebuie sa faci. Spune adevarul indiferent de cat de greu ar parea.

4. Ofera oamenilor tai feedback, intr-o maniera constructiva. Antreneaza-i sa acorde la randul lor feedback, atat tie cat si colegilor de echipa.

5. Dezvolta un climat de comunicare deschis si onest, chiar daca mesajul este greu de livrat si impactul este dureros.

6. Respecta-i pe ceilalti.

Haideti sa facem un exercitiu practic: pe o scala de la 1 la 5 (1 fiind valoarea cea mai mica), care ar fi nota pe care ti-ai acorda-o la fiecare din cele 6 reguli de mai sus.

  • Un punctaj mai mic sau egal cu 10 este un semnal de alarma. Opriti-va si stabiliti un plan de actiune cu obiective clare.
  • Un punctaj intre 11 si 19 este de dorit insa puteti sa mai imbunatatiti. Acordati-va 10 minute la fiecare sfarsit de saptamana pentru a analiza si gasi metodele de imbunatatire.
  • Un punctaj intre 20 si 30 este ideal, felicitari, insa nu uitati sa va analizati saptamanal actiunile pentru a-l pastra.2_o lume perfecta_0

Imaginati-va cum ar fi daca cei din jurul nostru si-ar respecta toate promisiunile, daca fiecare membru din echipa noastra si-ar respecta deadline-urile si rezultatele asumate, daca colegul de la Financiar…, daca cei de la Resurse Umane ……, daca seful nostru…. O lume aproape perfecta, nu?

About the author 

Eliade Rotariu

You may also like

Din cauză de BOSS – Inducția angajaților din firma ta

Din cauză de BOSS – Inducția angajaților din firma ta

Copilul, joaca și businessul

Copilul, joaca și businessul

Calea de la STIU la FAC – 3 Pasi simpli prin care sa eviti amanarea

Calea de la STIU la FAC – 3 Pasi simpli prin care sa eviti amanarea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

  1. Da intradevar, ca intod eauna sfaturile tale sunt la obiect, ne ajuta sa ne aducem aminte de ceea ce am invatat si poate am uitat, dar odata intrate in reflex iti ajuta sa rezolvi multe probleme.

  2. Chiar daca am parcurs cursurile dvs citirea articolelor de pe blog îmi reamintesc ce am de schimbat in poziția fata de ceilalți penru a realiza acea ,,lume aproape perfecta”.Totul e concis si la obiect.Felicitari!

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Subscribe to our newsletter now!