(NO)Management Tools: ROATA HAMSTERULUI

Preia controlul propriului timp si nu-i lasa pe altii sa-ti faca programul.

Conceptul “rotii hamsterului” este des utilizat in analiza activitatii manageriale, sau mai bine zis a ineficientei acesteia. Asocierea cu activitatea managerului apare in situatiile in care nu avem rezultate concrete, dar in schimb “suntem ocupati”. Cu ce? Nu stim exact, dar lucram si stim ca suntem ocupati. De cate ori nu ne simtim prinsi in capcana unei zile aglomerate dar la sfarsitul careia ne dam seama ca nu putem bifa nimic din agenda? Mai mult, nici nu ne amintim cu exactitate ce am facut. Doar am galopat de la o activitate la alta, am invartit de zor roata hamsterului.

Sa nu uitam ca eficienta unui manager se masoara in rezultatele efective ale activitatii echipei sale si nu neaparat in efortul sau. Cate zile din luna aceasta ai invartit roata-hamsterului“roata hamsterului”? De cate ori te-ai simtit “ocupat” cu rezolvarea solicitarilor colegilor, cu emailurile neimportante, cu telefoanele colegilor, cu corectarea muncii altora, cu timpul de cautare a unui document? 

Acorda-ti o jumatate de ora in fiecare vineri si analizeaza-ti saptamana care a trecut:

  • ce ti-ai propus sa faci,
  • ce ai facut in realitate,
  • de ce nu ai realizat ce ti-ai propus.

Tableta de intelepciune
Nu te plange ca nu ai suficient timp. Ai acelasi numar de ore pe zi ca si Pasteur, Michaelangelo, Maica Teresa, Leonardo da Vinci, Thomas Jefferson, Albert Einstein…. (H. Jackson Brown)

Introdu Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *