decembrie 13

Despre incredere…

Blog, Management

0  comments

Se pare ca in relatia manager-subordonat cel mai important ingredient este increderea. In mod firesc, urmeaza intrebarea, valabila atat pentru manager cat si pentru membrii echipei sale – cum poti cladi increderea intr-o astfel de relatie?

„Ai incredere in mine, eu sunt managerul tau!” Sa fie aceasta reteta de succes? Nu prea cred, si sunt convins ca nu sunt singurul cu aceasta opinie. Cu totii ne confruntam cu acest aspect in momentul in care fie suntem numiti pe o pozitie noua, fie suntem intr-o organizatie noua, fie avem un membru nou in echipa. Sau pur si simplu, in viata de zi cu zi.

  • Gandeste-te la persoanele pe care tu le consideri de incredere. De ce ai incredere in ele, care sunt primele lor 3 caracteristici care iti vin imediat in minte?
  • Acum gandeste-te, in mod rational si obiectiv, la ce ii face pe cei din echipa ta sa aiba incredere in tine? Ce faci tu ca sa le castigi si sa le mentii increderea?

Cateva sugestii:

1. Fii un profesionist in ceea ce faci, stabileste standarde si fii primul care le respecta.

2. Descopera-i pe oamenii din echipa ta – care le sunt punctele forte ? Sunt acestea utilizate in ceea ce fac ei zi de zi? Ce talente au?

3. Deleaga – este un instrument excelent de evaluare a potentialului unei persoane.

4. Identifica “uscaturile ” din echipa – e important sa constientizezi ca, in afara de faptul ca scad eficienta echipei, pot influenta negativ si ….

5. Asuma-ti greselile – nu poza in “omul perfect”, dar asta nu inseamna sa fii mai putin exigent.

6. Adopta politica usii deschise – este probabil cel mai intalnit cliseu in management si toata lumea pretinde ca il pune in aplicare . Practica spune insa altceva ….

7. Atentie la pierderea increderii – respecta-ti promisiunile – cand nu poti, explica (pune-te intotdeauna in pozitia celuilalt).

In loc de incheiere:

Patrick Lencioni s-a focusat in cartea sa, “Cinci disfunctii ale muncii in echipa”, pe aspectele care pot submina pana si cea mai sudata echipa, iar din cele mai importante cinci elemente identificate stiti care este pe primul loc? Lipsa increderii.

 

About the author 

Eliade Rotariu

You may also like

Din cauză de BOSS – Inducția angajaților din firma ta

Din cauză de BOSS – Inducția angajaților din firma ta

Copilul, joaca și businessul

Copilul, joaca și businessul

Calea de la STIU la FAC – 3 Pasi simpli prin care sa eviti amanarea

Calea de la STIU la FAC – 3 Pasi simpli prin care sa eviti amanarea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Subscribe to our newsletter now!