iulie 23

De ce time management?

Management

0  comments

Managementul timpului se numara printre principalele noastre preocupari din ziua de astazi. Suntem innebuniti ca nu ne mai ajunge timpul. N-avem timp pe care sa-l petrecem alaturi de familie si prieteni, pentru a duce la bun sfarsit un proiect, pentru a lua o decizie importanta, dar mai ales pentru a termina toate activitatile din agenda zilnica. Vorbim despre o resursa delicata, foarte fragila si a carei administrare genereaza, de cele mai multe ori, probleme mari.

 

Daca ar fi sa realizam un sondaj de opinie care sa vizeze identificarea a 3-4 lipsuri esentiale din viata fiecarui om, rezultatele n-ar putea fi decat urmatoarele: Bani, Timp, Relatii, Sanatate. Pentru cei mai activi dintre respondenti, cel mai probabil, ar ramane valabile doar 2 din lucrurile expuse mai sus: Timpul si Banii, pentru ca celelalte n-ar fi o problema. Iar daca am sta sa mai analizam, am mai face o triere si am ramane doar cu TIMPUL (pentru ca daca am avea timp suficient, am putea face rost si de bani in masura in care avem nevoie).

Desi unii zic ca e un non-sens, e absolut vitala gestionarea timpului sau, mai bine zis, a propriilor activitati, incadrate cumva in timp, pentru a atinge performanta pe care ti-o dorești. Indiferent cum ii spunem, fie time management, fie productivitate personala sau managementul productivitatii personale, esenta ramane aceeasi – este un catalizator al succesului atat pe plan profesional, cat si personal.

Sa-ti eficientizezi timpul nu e mare filozofie. E mult mai simplu decat pare si tine, in mod special, de atitudine. Atitudinea este totul. Fa-ti un mod de viata din flexibilitate, disciplina si onestitate si toti zeii vor fi de partea ta.

Ce poti face tu?

  • Gaseste cel mai potrivit sistem de time management pentru tine (electronic, agenda zilnica, biletele) si urmeaza cu fidelitate ceea ce ti-ai propus.
  • Fii flexibil in masura in care o cere acest secol al vitezei, in care informatia e intr-o continua si radicala schimbare, astfel incat devine complicat sa spui ca ai planificat totul intr-un anumit fel si vrei ca exact așa sa se intample toate. Nu este loc pentru rigiditate – n-are sens. Daca esti foarte rigid mai bine nu planifica. Zilele in care traim cer disciplina, dar o disciplina flexibila.
  • Nu cauta sa faci rost de instrumente si tehnici sofisticate, problema nu e niciodata in lipsa lor. Nu da vina pe lipsa de timp sau, mai ales, a instrumentelor de management sau captare a ideilor. Oriunde te-ai afla, la orice ora din zi si din noapte, e imposibil sa nu ai la dispozitie un bilețel sau un telefon cu Agenda si Notite, care sa-ti foloseasca la planificarea urmatoarelor tale activitati sau la captarea celor mai noi idei debitate.

Pentru ca imi pasa de succesul si bunastarea ta emotionala, iti recomand calduros sa revii asupra misiunii, viziunii si scopului tau in viata. Analizeaza-te cu cel mai redus grad de subiectivitate posibil si vezi daca obiectivele tale pe termen lung, mediu si scurt coincid cu misiunea si scopul tau. Apoi, creeaza-ti un sistem propriu de time management, cat mai confortabil si la indemana, pe care sa-l folosesti si sa-l perfectionezi cu regularitate. Invata sa fii integru (adica onest si disciplinat) si cat se poate de flexibil. Aloca timp pentru a analiza, corecta si planifica tot ceea ce trebuie sa faci.

Daca vrei sa traiesti in armonie si activitatile pe care le desfasori sa te aduca la obiectivele pe care ti le-ai propus, alege sa ACTIONEZI.

Investeste timp si-l vei castiga inzecit.

Succes!

Eliade

Sursa foto: thingsoftheday.com

 

About the author 

Eliade Rotariu

You may also like

Din cauză de BOSS – Inducția angajaților din firma ta

Din cauză de BOSS – Inducția angajaților din firma ta

Copilul, joaca și businessul

Copilul, joaca și businessul

Calea de la STIU la FAC – 3 Pasi simpli prin care sa eviti amanarea

Calea de la STIU la FAC – 3 Pasi simpli prin care sa eviti amanarea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Subscribe to our newsletter now!